or
or

Hotellet Bryggan

Ingrid Bergmans Torg, Fjällbacka, Sweden, 457 40
Restaurant info
Opening Information

always open

Facilities
  • Facilities
Menus

About Hotellet Bryggan

Stora Hotellet i Fjällbacka, ett boutiqehotell som är byggt på en storytelling kring Kapten Klassens spännande resor runt om i världen och Bryggan Fjällbacka som vi under 16 års tid har utvecklat till den produkt vi står för idag- ett unikt möte mellan mat, dryck och miljö.

Vi är nu inne i en spännande fas där nya marknader upptäcks tillsammans med Kapten Klassen. Outforskade restauranger skall öppnas och viner tas hem från hela världen. Rummen kommer att dammas av och fasaden putsas upp. Tillsammans ska vi skapa Fjällbackas nya mötesplats –Stora Hotellet Bryggan. Vi kommer att kunna erbjuda hotell med 77 bäddar, konferenslokaler, festvåningar samt caféer, barer och restauranger alla med olika koncept.

När man besöker oss kan man strosa runt i det pittoreska lilla Fjällbacka och finna ett stort utbud av mer eller mindre året runt öppna butiker. Det är alltifrån märkesbutiker, inredningsbutiker, konstgallerier och små Lifestylebutiker. Bara detta är värt en resa till Fjällbacka.

Eller varför inte göra ett besök på Väderöarna också när man är i Fjällbacka. Året runt finns det möjlighet att åka ut till Väderöarna. Där kan man vandra runt ön, luncha, basta och bada badtunna, äta en god bit mat och sedan kanske övernatta på pensionatet.

Till Fjällbacka kom också Ingrid Bergman på sin tid med dåvarande maken Lasse Schmitdt. Ön Dannholmen var en kär plats, dit dom gärna reste för att spendera somrarna. Till Dannholmen kom även Ingrids alla barn –Isabella, Isotta och Roberto Rossellini, något dom fortsatt med även på senare år.

Men Fjällbacka är även känt för att man en gång i tiden spelade in delar av Astrid Lindgrens film Ronja rövardotter här. Vandrar man uppför trapporna till Vetteberget kan man gå under ”Helvetetsgapet” och även finna den fruktade Vargklämman på vägen.

Numera är det Camilla Läckerg som sätter skräck i oss med alla sina böcker om Fjällbackamorden. Hösten 2011 startades inspelningen av Fjällbacka murders som i första omgången innehåller 9 st tv produktioner och 2 st långfilmer. I julas visades första filmen på tv och fler är på gång att visas under våren. Men som tur är skriver Camilla även kokböcker, och detta tillsammans med Christian Hellberg som tidigare huserade som köksmästare här hos oss på Bryggan. Detta har resulterat i att vi numera serverar en Läckbergmeny signerad Christian Hellberg.

Cuisine: International
Dress Code: Smart Casual
Price point:
£ £ £ £ £

Availability

Available Offers
This offer has price variations on different days. View full details.
Description
Available Dates
This reservation cannot be modified online. Please contact the restaurant directly to update this reservation.
Avios will be awarded within 14 days from dining.
Select an Area
Offers Available
We currently do not have availability for the date and/or time you have selected. However we may still be able to accommodate you. Please continue to complete your enquiry by clicking "MAKE ENQUIRY" and a member of our team will be in contact soon.
The time you have requested is not available. Please try a different time or date.